Інтернет-конференції НУБіП України, Теоретичні та прикладні аспекти розробки комп’ютерних систем '2019

Розмір шрифту: 
ТЕХНОЛОГІЇ РОЗРОБКИ МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ РЕЖИМАМИ ТРЕНУВАННЯ І ХАРЧУВАННЯ
Вікторія Леонідівна Хілько

Остання редакція: 03-04-2019

Тези доповіді


На сьогодні підвищення якості процесів тренування є актуальною проблемою як для спортсменів, так і для звичайних людей. Цій темі присвячено велику кількість наукових робіт та досліджень, а в сфері інформаційних технологій розроблюються автоматизовані засоби контролю та управління характером, інтенсивністю та тривалістю занять. На сьогоднішній день популярними засобами відслідковування цих процесів є комп’ютерні програми або мобільні додатки. Останні ж набули найбільшої популярності на даний момент і активно використовуються 90% населення світу.

Проте, головний недолік цих програм – розрізненість за сферами використання. Жоден з додатків не містить в собі сукупності всіх необхідних функцій, які б дозволили користуватись лише однією програмою для різних цілей, наприклад, підібрати собі план, відкоригувати його під себе, а також, отримати корисні рекомендації щодо цікавої тематики.

Таким чином, для побудови системи, яка б дозволила потенційному користувачу пришвидшити планування власних тренувань, відслідковування власного режиму харчування та максимізувати ефективність пошуку режимів та роботи, необхідно включити до неї наступні пункти:
1) Реєстрація користувача та можливість збереження даних в особистому кабінеті;

2) перегляд готових планів тренування, структурованих за тематикою із можливістю коригування їх за необхідності;

3) ведення «журналу занять» шляхом відміток про кожне тренування;

4) реалізація можливості ведення «журналу харчування» - відміток кількості вжитої їжі та калорій;

5) проведення аналізу власних параметрів користувача та його відміток із метою надання рекомендацій та формування статистики;

Реалізація даної системи буде мати вигляд мобільного додатку для Android-систем, адже саме такий спосіб користування системами на сьогоднішній день найбільш розвинений та дає можливість доступу до власної інформації в дуль-який момент часу.

Для розробки програми використовуватимуться мова програмування Java у середі розробки Android Studio, система управління базами даних SQLite.

На рисунку 2 зображена логічна модель бази даних системи управління режимом тренувань і харчування.

Висновки. Розробка вищеописаної системи дозволяє пришвидшити та локалізувати всі процеси управління тренуваннями та режимом харчування користувача. Це дає змогу ефективніше та зручніше використовувати власний час, мати чітко сформований план тренувань та виконувати його, відслідковувати зміни власного організму відносно заданих параметрів.        

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Sibac.info [Електронний ресурс]: «Сучасні технології в спорті». - Режим доступу: https://sibac.info/studconf/hum/xxxiii/42423 (дата звернення: 25.01.2019)
  2. t.me [Електронний ресурс]: «Head First. Програмування для Android (Head First Android Development)» https://t.me/techrocksarchive/13 (дата звернення: 23.01.2019)
  3. php.net   [Електронний ресурс]: «SQLite»https://www.php.net/manual/ru/book.sqlite.php (дата звернення: 30.01.2019)