Інтернет-конференції НУБіП України, Проблеми сучасної енергетики і автоматики в системі природокористування`2018

Розмір шрифту: 
ДОСЛІДЖЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА
Марина Вікторівна Постнікова

Остання редакція: 17-04-2018

Тези доповіді


Підприємства борошномельного напряму – це підприємства енергоємні, з великим споживанням електричної енергії. Наявність зв’язків між технологією та енергетикою на борошномельних підприємствах визначає не лише техніко-економічні, але і технологічні показники, а питома витрата електроенергії – фактор, для вивченням та нормуванням якого повинна бути приділена окрема увага [2].

Основним технологічним обладнанням процесу приготування борошна є вальцьова лінія. Визначимо вплив довжини вальцьової лінії на енергоємність процесу подрібнення. Реконструкцію технологічної схеми, тобто змінення довжини вальцьової лінії, виконується двома способами: зі зміною режимів подрібнення по окремим системам, але при збереженні загальної продуктивності (послідовне включення); зі зміною питомих навантажень по окремим системам, але при збереженні режимів подрібнення (паралельне включення). В першому випадку сумарне вилучення залишається незмінним (тобто, як і до реконструкції), в другому – незмінна сумарна продуктивність (тобто така ж, як і до реконструкції). При вивчені впливу довжини вальцьової лінії на енергетичні показники мають на увазі технологічну (умовно-корисну) потужність. В дійсності, на сумарні енергетичні показники будуть впливати також втрати в двигунах та на холостий хід обладнання, які необхідно враховувати при оцінці енергоємності виробничого процесу.

Література

1. Оборудование для получения высокосортной муки ОПМ-0,6 «Фермер». Паспорт, 1997. – 52 с.

2. Постнікова М.В. Вплив конструктивних параметрів робочих машин борошномельних агрегатів на потужність електродвигунів / М.В. Постнікова, С.В. Саржан, О.П. Карпова // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, 2012. – Вип. 12, т.2. – С. 124-130.

3. Птушкин А.Т. Автоматизация производственных процессов в отрасли хранения и переработки зерна/ А.Т.Птушкин, О.А.Новицкий. – М.: Колос, 1979. – 335 с.


Для перегляду доповідей необхідний обліковий запис на цьому веб-сайті. Натисніть сюди щоб створити обліковий запис.