Інтернет-конференції НУБіП України, Аналітико-прогностичне моделювання стратегії соціально-економічного розвитку підприємств аграрної сфери '2018

Розмір шрифту: 
ВИРОБНИЦТВO МОЛОКА В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ СТАН, ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТА ПРОБЛЕМИ
Olena Bohdaniuk

Остання редакція: 17-09-2018

Тези доповіді


Негативні тенденції в розвитку галузі тваринництва України: скорочення поголів’я тварин, зменшення обсягу виробництва молока й зниження його якісних показників потребують поглибленого дослідження сучасного стану галузі та причин зменшення виробництва, а також розгляду перспективи галузі згідно з останніми змінами в законодавстві України.

Метою написання статті є висвітлення сучасного стану однієї з найважливіших галузей сільськогосподарського виробництва України - тваринництва. Поглиблене дослідження охоплює основні питання та особливості розвитку молочного виробництва в Україні.

Методи дослідження. Під час написання статті використано як загальнонаукові, так і прикладні методи дослідження. Зокрема, для загальної оцінки стану та тенденцій розвитку галузі тваринництва України було використано аналіз та синтез, індуктивний метод пізнання, логічний та історичний підходи. Для поглибленого дослідження використано табличний, графічний методи, метод групувань – для виявлення впливу середньої продуктивності корів та середнього поголів’я на обсяги виробництва молока в областях України. При висвітлені сучасного стану тваринництва України розраховані показники динаміки, структури, використана методика порівняння.

Результати. За результатами проведеного дослідження надано рекомендації та шляхи щодо збільшення виробництва молока й підвищення його якості.


Для перегляду доповідей необхідна реєстрація на веб-сайті конференції.