Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2024

Розмір шрифту: 
МЕТОДИ ТА АЛГОРИТМИ ЗАХИСТУ ПЕРЕДАЧІ ДАНИХ У СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ БПЛА
Владислав Сергійович Сапєгін

Остання редакція: 22-04-2024

Тези доповіді


Визначення та автоматизація оптимального способу захисту передачі даних може стати конкретною та практичною інструкцією у випадку прямої дії РЕБ на систему управління, що є надважливою складовою для результативного виконання поставленої задачі. Запропоновано наступні кроки для вирішення цієї проблеми:

  1. Робота зі створенням частот кастомних частот, які відрізняються від тих, що використовуються РЕБ:

Виконаємо аналіз прошивки передавача для розуміння та зміни частот, які використовуються для передачі даних. Внесемо зміни у відповідний файл прошивки для зміни частот у регіоні "FCC915" та оновимо прошивку апаратури з новими налаштуваннями. Опісля перевіримо роботу передавача на новій прошивці за допомогою спеціального приладу "TinySA", щоб переконатися в їх ефективності.

 

  1. Дослідити можливості автоматичного переключення між кастомними частотами у випадку виявлення дії РЕБ на одну з них:

Дослідимо процес встановлення на FPV-дрони двох ресіверів та двох польотних контролерів, які будуть зв’язані між собою та працюватимуть на різних частотах. Розглянемо можливість використання спеціальної плати від українських розробників, яка дозволяє програмувати потрібні частоти та автоматично перемикатися між ними під час польоту.