Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2023

Розмір шрифту: 
Система аналізу ринку комп'ютерних комплектуючих
Андрій Ігорович Дулкай

Остання редакція: 25-04-2023

Тези доповіді


УДК 004.62

Тема «Система аналізу ринку комп'ютерних комплектуючих»

Дулкай А.І. науковий керівник Ткаченко О.М.

На сьогодні в кожному будинку є стаціонарні комп’ютери або ноутбуки. Дуже важко представити нам життя без них. На сьогодні вже створено багато різних комп’ютерних комплектуючих, якими торгують різні магазини. У кожної комплектуючої є свої характеристика такі загальні як ціна або виробник, а також є специфічні від конкретний вид комплектуючих. Зараз також багато існує різних магазинів, які торгують цими комплектуючими і в кожному з цих магазинів на кожен товар вже є коментарі на кожен товар. Але на даний момент немає якогось централізованого сховища даних, де ми могли б взяти дані про комплектуючі з різних магазинів та проаналізувати.

Метою даної роботи є створення веб-платформи для аналізу ринку.  Нижче представлено схеми оперативної бази даних, та сховища даних, яке знадобиться для майбутнього аналізу даних. В даній роботі буде також проаналізовано вже існуючі ринки комп’ютерних комплектуючих. Після створення моєї платформи, буде проведено аналіз та можливості використання системи в реальних умовах для підвищення ефективності діяльності компаній, які займаються продажом комп’ютерних комплектуючих.

 

Рисунок 1 – Схема оперативної бази даних

 

Рисунок 2 – Схема сховища даних

Платформа буде розроблена за допомогою Nuxtjs фреймварка, який потрібен для написання Frontend частини, а також для Backend буде використано Nest.js, а також в якості бази даних буде використано PostresSQL. На мою думку ці фраймворки на сьогодні найкраще підходять, для написання веб-платформ для обробки даних.

Список джерел

  • Nuxt 3 [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://nuxt.com/
  • PostgreSQL [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.postgresql.org/
  • Загальний ринок компютерних комплектуючих [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://pro-consulting.ua/base/analiz-rynka-ukrainy?level1=komp&level2=Raznoe&stat=1#enter-base
  • Дослідження ринку комп’ютерної техніки та супровідних послуг [Електронний ресурс] // 2008 – Режим доступу до ресурсу: https://www.docsity.com/ru/doslidzhennya-rinku-komp-yuternoji-tehniki-ta-suprovidnih-poslug-v-misti-rivne/1466560/.