Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2023

Розмір шрифту: 
ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОБІЛЬНОГО ОРГАНАЙЗЕРА
Ірина Олександрівна Пархомчук

Остання редакція: 24-04-2023

Тези доповіді


Однією з сучасних проблем багатьох людей є дефіцит часу, доволі часто він зумовлений неправильном планування та розподілом власних ресурсів. Як наслідок, виникає проблема невміння розмежовування робочого та особистого простору, що доволі часто викликає емоційне вигорання, яке через велику кількість стресу може призвести до депресії. За даними ВООЗ, депресія це найпоширеніший психічний розлад, від якого страждає близько 300 мільйонів людей. Зокрема депресія може призвести до додаткових побічних захворювань таких як: розлад харчової поведінки, виникнення фобій, неможливості функціонувати та втраті соціальних контактів і як наслідок «люди, не почуті у своїй проблемі, не здатні висловити свій біль, і можуть закінчити життя таким чином».

Найбільш ефективним способом запобігання подібних можливих проблем є збереження балансу між навантаженням та відпочинком. Зокрема, планування та тайм-менеджмент є інструментами для реалізації та підтримки даного балансу.

Мета даної роботи це реалізація даних інструментів у вигляді мобільного програмного забезпечення для покращення продуктивності людини шляхом популяризаціх методів bullet journal та покращення рівня життя людини, через підвищення самосвідомості та самоконтролю щодо використання власних ресурсів та часу.

Актуальність даної роботи полягає в тому, що багато людей, не ознайомлені з елементами тайм-менедженту та не імплементують їх в своє життя, що в майбутньому може спричинити як психологічні, так і фінансові проблеми. Дане програмне забезпечення може ознайомити з певними видами планування та надати інструменти для впровадження їх в повсякденне життя.