Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2021

Розмір шрифту: 
ПРОЕКТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ СЕРТИФІКАТІВ ОБОВ’ЯЗКОВОГО ТЕХНІЧНОГО КОНТРОЛЮ
Роман Олександрович Сорочук

Остання редакція: 26-04-2021

Тези доповіді


 

Актуальність обраної теми полягає в тому, що створення програмного продукту для ПП  «ОТК–СЕРВІС» допоможе автоматизувати роботу з клієнтами та пришвидшити видачу сертифікатів ОТК. В програмі будуть автоматизовані такі процеси: Реєстрація заявки, сертифікація авто, створення сертифікату, видача сертифікату. Мета дипломного проектування – розробка програмного продукту для компанії ПП  « ОТК–СЕРВІС ».

Проблема компанії, в якої не автоматизовані основні сфери діяльності, витрачає дуже багато часу на повторне виконання одного і того ж процесу, що негативно впливає на продуктивність підприємства.

Вирішення, створити такий програмний продукт, який автоматизував ключові ланки підприємства, для пришвидшення роботи з клієнтами.

Для розробки цього проекту мною було вирішено працювати з таким середовищем розробки програмних продуктів як Windows Presentation Foundation.

Windows Presentation Foundation ( WPF ) - система для побудови клієнтських додатків Windows з візуально привабливими можливостями взаємодії з користувачем, графічна (презентаційна) підсистема у складі .NET.

Мови програмування та технології для реалізації.

Для реалізації алгоритмів та візуалізації програмної системи були обрані такі

технології та мови:

Інтерфейс користувача

• XAML  - розширювана мова розмітки для додатків - заснований на XML мова розмітки для декларативного програмування додатків.

• C# — об'єктно-орієнтована мова програмування з безпечною системою типізації для платформи .NET;

• SQL — декларативна мова програмування для взаємодії користувача з базами даних, що застосовується для формування запитів, оновлення і керування реляційними БД;