Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2021

Розмір шрифту: 
Розробка системи з матеріально - технічного обліку в учбовому закладі
Артем Сергійович Риженко

Остання редакція: 26-04-2021

Тези доповіді


УДК 004.046

Розробка системи з матеріально - технічного обліку в учбовому закладі

Риженко А.С. Науковий керівник Лялетський О.В.

Автоматизація навчальних закладів дає можливість економити свій час та облегшити свою роботу. Розробка системи з матеріально - технічного обліку в учбовому закладі є актуальним питанням на сьогоднішній день, оскільки це полегшує роботу матеріально відповідальної особи [1]. У дипломному проекті розроблюється база даних для учбового закладу. БД потрібна матеріально відповідальному, щоб швидко знаходити інвентар за його індентифікаційним номером або по назві, а такoж дізнаватися всю інформацію про техніку. З всього вище сказаного однозначно зрозуміла актуальність питання дослідження інвентаря та розробки системи з матеріально - технічного обліку в учбовому закладі з використанням сучасних Internet-технологій.

На рисунку 1 зображено діаграму прецедентів.

 

Рисунок 1 – Діаграма прецедентів

 

Апаратне забезпечення - система взаємозв’язаних технічних пристроїв, що виконують введення, зберігання, обробку і виведення інформації на комп’ютері. Для даного програмного продукту мінімальні вимоги в апаратному забезпеченні такі:

• процесор Intel Celeron з тактовою частотою 2.8GHz;

• ємність оперативної пам'яті — 2 Гігабайт;

• жорсткий диск ємністю від 500 Гігабайт;

• графічна плата GeForce 700 (не обов’язково);

Програмне забезпечення - (ПЗ) являє собою сукупність програм, призначених для розв’язання завдань на комп’ютері. Для даного програмного продукту мінімальні вимоги є наступними [2]:

• Операційна система:  Windows 7,10 ;

• SQL Server;

• Visual Studio;

Програмний додаток для дипломної роботи був розроблений в оболонці програмного засобу Microsoft Visual Studio. Даний програмний продукт для розробки програмних додатків виступає case-системою.

В моєму випадку розроблювався інтерфейс для двох користувачів (Матеріально відповідального та Завідувача кафедри).

Головне меню для матеріально відповідального показано на рисунку 2 [3].

 

Рисунок 2 – Головне меню для матеріально відповідального

Журнал обладнання для матеріально відповідального показано на рисунку 3.

 

Рисунок 3 – Журнал обладнання для матеріально відповідального

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. https://www.vostok.dp.ua [Електронний ресурс]: «Автоматизация магазина». – Режим доступу: https://www.vostok.dp.ua/systems/complex_shop (дата звернення: 02.04.2021)
  2. http://eprints.zu.edu.ua [Електронний ресурс]: «Апаратне та програмне забезпечення ПК». – Режим доступу: http://eprints.zu.edu.ua/18/1/Konspect_modul_1_Windows.pdf (дата звернення: 15.04.2021)
  3. https://docs.microsoft.com [Електронний ресурс]: «Керівництво для настільних ПК (WPF .NET)». – Режим доступу: https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/desktop/wpf/overview/?view=netdesktop-5.0 (дата звернення: 05.04.2021)