Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2021

Розмір шрифту: 
Підсистема адміністрування системи моніторингу екологічних параметрів навколишнього середовища
Ілія Євгенович Савін

Остання редакція: 12-05-2021

Тези доповіді


Нинішня екологічна ситуація в Україні, яка формувалась впродовж тривалого часу через нехтування об’єктивними законами розвитку і відтворення природних геосистем, характеризується як кризова. Територія України відзначається надмірним техно і антропогенним навантаженням на природне середовище та високим ступенем його забруднення. Тому моніторинг параметрів навколишнього середовища є важливою складовою для забезпечення вчасного реагування на зміни довкілля. Наразі існують відкриті джерела, що надають можливість отримати екологічні параметри з різних міст України, наприклад, SaveEcoBot. Для реалізації автоматизованого запису даних з відкритих джерел, та даних отриманих з власних станцій моніторингу до БД, так і для надання  можливостей для адміністрування було вирішено розробити підсистему адміністрування системи моніторингу екологічних параметрів навколишнього середовища.

Підсистема адміністрування була реалізована у вигляді веб-сайту, розробленому з використанням Node.js та React.

Адміністратор має можливість керувати переліком станцій, створювати нового користувача, переглядати запити користувачів до БД та отримати звіт по кількості вимірювань.

В результаті розробки підсистеми з адміністрування були досліджені особливості збору великої кількості даних зі станцій та їх подальшої обробки.