Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2021

Розмір шрифту: 
ЕКСПЕРТНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ КОМАНДНОЮ РОБОТОЮ РОЗРОБНИКІВ
Євгеній Олексійович Мороз

Остання редакція: 21-04-2021

Тези доповіді


Аналіз предметної області.

Дистанційна робота не є новою концепцією, вона широко практикується в США та інших країнах Європи протягом останніх десятиліть. У зв’язку з тим, що COVID-19 викликає масову міграцію за межі традиційних робочих місць, це послугувало початком зовсім новій революції того, як тепер мають працювати підприємства у всьому світі.

IT-гіганти, такі як Google, Twitter і Facebook, були засновниками, які багато років тому внесли значний вклад і постійно модернізували інфраструктуру, системи, процеси та інструменти, щоб підготуватися до ведення бізнесу в режимі віддаленої роботи. Ці роботи з підготовки й безперервного розвитку дозволили компаніям надати своїм співробітникам, які працюють у всьому світі, можливість вибору — працювати вдома або в офісі.

Крім IT-компаній, в останні роки фінансові компанії, такі як банки і страхові компанії, також надали своїм співробітникам більше гнучкості, дозволяючи їм працювати віддалено, коли їм не потрібно виконувати роботу в офісі. Прикладом є один з провідних світових страхових гравців, компанія AXA, яка з 2016 року почала надавати своїм співробітникам можливість працювати віддалено і / або за гнучким графіком. Вона також довела, що такі механізми забезпечили гнучкість для багатьох їхніх співробітників, дозволяючи їм ефективно планувати свою роботу, що позитивно позначилося на підвищенні продуктивності праці.

В останні роки проводилося дуже багато досліджень, всі результати яких доводять одне – люди, які працюють віддалено, продуктивніші та почувають себе щасливішими. Можливість роботи з дому забезпечує людям ряд дуже важливих переваг:

  • Робота у власному ритмі.
  • Заощадження часу та грошей.
  • Можливість подорожувати.
  • Легше сконцентруватися.
  • Висока мобільність.

Мінуси роботи з дому:

  • Проблеми самоконтролю.
  • Відсутність кар’єрного зростання.
  • Немає ізольованого робочого простору.
  • Фізична форма.

У плюсах та мінусах роботи з дому для співробітників розібралися, також не малу частину займають переваги, які отримує роботодавець. Тільки врахування інтересів обох сторін дозволяє скласти цілісну картину.

  • Привернення та утримання працівників.
  • Підвищена продуктивність.
  • Зниження витрат.
  • Можливість наймати кращих.

 

Аналіз роботи в команді

Під час аналізу роботи в команді за допомогою алгоритму 1R, головною особливістю якого є, що для кожного значення кожної незалежної змінної будуються правила, для даного правила обчислюється помилка — кількість об'єктів з тим самим значенням незалежної змінної, але не відповідних тому значенням залежної змінної, яка найчастіше зустрічається для даного значення незалежної змінної. Для аналізу ефективності виконання задач різного рівня, було визначено назалежні змінні, програміст, задача та залежна рівень виконання.

Під час визначення ймовірності, ми змогли класифікувати об’єкти по калсу H - коли рівень виконання задач є нижчим за вказаний показник (0.5). та L - коли рівень виконання задач є вищим за вказаний показник (0.5). Результати аналізу представлені на (Рис.1).

 

Рис. 1

Технологія розробки

Для розробки веб-сайтів або веб-додатків потрібна PHP версія 7.3 і вище. Зворотна сумісність не повинна бути проблемою в цьому випадку: веб-сайти та програми повинні адаптуватися до нових реалій. Сучасні фреймворки повинні бути гнучкими та адаптованими до нових потреб, що виникають щодня. Саме тому Laravel  досить гнучкий і відмінно підходить для вирішення нестандартних та складних завдань. Завдяки широкому функціоналу, ми можемо створювати структуровану архітектуру, будувати кешування, маршрутизацію RESTful. Ця платформа одна з перших почала роботу зі стандартом PSR-4, за допомогою якого вдається структурувати ресурс відповідно до побажань замовника.

Laravel ідеально підходить для таких цілей:

  • Розробка корпоративних і персональних сайтів;
  • Створення стартапів та інтернет-магазинів;
  • Розробка онлайн-сервісів і веб-додатків.

Вибираючи Laravel, користувач отримує доступ до широкого функціоналу. Фреймворк визнаний одним із кращих завдяки великому набору інструментів та бібліотек, практично безмежним властивостям і доступності.