Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2020

Розмір шрифту: 
ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ АВТОМОБІЛЬНИМ ПАРКІНГОМ
Микита Юрійович Ракецький

Остання редакція: 29-04-2020

Тези доповіді


Паркінг- це сучасне місце для паркування автомобілів. День за днем зростає кількість новобудов, різного роду інших будівель, а значить що й зростає попит на якісні паркувальні місця для мешканців або інших людей. Це все потребує якісної та зручної організації паркування, задля комфортного використання цією послугою.

З цим виникає певний перелік проблем. Наприклад з оплатою парковки або з недостатнім контролем за певним автомобілем, як от недостатня кількість даних(наприклад телефона власника), що може призвести до негативних наслідків.

Розроблюваний програмний засіб допоможе вирішити ці питання. Цей засіб буде використовуватись як клієнтом, так і адміністратором паркінгу. Збоку клієнта – змога замовити собі парко місце на певний строк, з боку адміністратора – відстежувати усі парко місця, керувати ними, робити виписки по певному місцю або за певний період часу.

Для того щоб замовити місце, клієнт повинен зайти на головну сторінку сайту та вибрати собі місце під тип свого авто(легкове, вантажне, або електромобіль). Після чого вибирається період часу та формується загальна ціна. Обов’язковою є оплата, яка здійснюється лише через онлайн сервіси. Тоді клієнт отримає звіт про оплату та свій унікальний номер, який сгенерує програма. З цим номером він приїжджає на парковку та демонструє його адміністратору. Адміністратор пропускає клієнта. Клієнт займає місце, а адміністратор за бажанням перевіряє всі дані в адмін панелі.

У випадку якщо не зареєстрований в базі клієнт має намір припаркувати своє авто на певний строк він під’їжджає  до в’їзду і подає запит на реєстрацію. У випадку наявності вільних місць, адміністратор додає його вручну.

Також панель адміністратора дозволяє переглянути звіт з конкретного автомобіля. Для цього потрібно натистнути “Перегляд авто”.

Для формування чеку вивантажуємо дані з бази даних MySQL та заносим їх в сформований шаблон. Чек надається в PDF форматі.

Сайт розроблений на мові РНР з використанням SCSS, Bootstrap та Javascript. Для реалізації поставленої задачі, даний інструментарій був визначений оптимальним.

PHP— наймасовіша мова програмування сайтів. На PHP написані всі самі популярні CMS в інтернеті — WordPress, Drupal, Joomla. PHP найбільш широко підтримується на хостингах.

JavaScript – мова програмування, що дозволяє реалізувати ряд складних рішень в web-документах. Вона допомагає зробити сторінки сайту більш інтерактивними, обробляє дії користувачів сайту. Це об'єктно-орієнтована клієнтська мова, яка підтримується додатками, що працюють з дизайном сайту.

CSS - це спеціальна мова (мова стилів), за допомогою якої описують вигляду документів (як і де відображати елементи веб-сторінки), написаних мовами розмітки даних. Найчастіше CSS використовується для документів, котрі розмічені мовою HTML, XHTML та XML.