Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2020

Розмір шрифту: 
ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОМАНДНОЮ РОБОТОЮ ДЛЯ РОЗРОБНИКІВ
Євгеній Олексійович Мороз

Остання редакція: 27-04-2020

Тези доповіді


Програмне забезпечення управління командною роботою для розробників

Мороз Є.О.

Науковий керівник Міловідов Ю.О.

Аналіз предметної області.

Співробітники чверті українських компаній мають можливість працювати, не виходячи з дому. Популярності віддаленої роботи сприяє розвиток нових технології і взаємна вигода як для роботодавця, так і для персоналу.

Віддалена робота — одне з неминучих віянь, яке принесла з собою технологічна революція. А компанії, чия корпоративна політика передбачає роботу на результат, давно перестали оцінювати співробітників лише за години, проведені в офісі.

Здебільшого це IT-компанії, аудитори, аналітики, а також представники усіляких творчих професій. Віддалена робота надає безліч переваг як для компанії, так і для співробітників. Це сучасний і зручний формат. При цьому важливо, що б і сам співробітник мав можливість виконувати обов’язки у віддаленому режимі, мав такі особисті якості, як відповідальність, націленість на результат і самодисципліна.

Переваги віддаленої роботи для компанії:

- Економія офісного простору

- Спрощення трудових відносин

- Підвищення залучення співробітників до робочого процесу і їхньої продуктивності

- Можливість наймати співробітників у регіонах для виконання конкретного проекту (дослідження, аудит, пошук клієнтів, відкриття філій тощо).

Переваги віддаленої роботи для співробітника:

- Економія часу і витрат на транспорт

- Можливість працювати не лише з дому, але й з будь-якого місця, де є доступ в інтернет (готель, аеропорт, кафе)

- Можливість довільної організації свого робочого дня

- Можливість працювати на кілька компаній із різних регіонів і країн.

Таким чином одним з методів комунікації та управління проектами в команді на відстані, застосовують програми для управління проектами груп. У всіх цих інструментів різні цілі, деякі з них платні, деякі безкоштовні. Якісь із них підходять для всіх продуктів, а якісь вузькоспеціалізовані.

Для пошуку оптимального шляху наша програма буде безкоштовною, яка направлена на розробку  IT продуктів, та управління в малих та середніх групах.

Технологія розробки

Для розробки програмного забезпечення  використано мову програмування PHP,

фреймворк Laravel. Бази даних:  MySQL, адміністрування якої відбувається через додаток phpMyAdmin. Верстка сайту створена за допомогою: HTML, CSS, Bootstrap4, та JavaScript.

На рис.1 - зображена сторінка проектів, на рис.2 - сторінка створення проектів, на рис.3 -  сторінка задач.

 

 

Рис. 1

 

Рис. 2

 

Рис. 3

 

ВИСНОВКИ

Розроблена програма дозволить керувати розробкою проектами. За допомогою неї можна створюватипроекти, які можна наповнювати задачами, та за кожним закріплені виконавці. Структура завданням складаєтьсяз детального опису, терміну виконання, терміну створення, людина яка створила та яка виконує задачу, також кожна задача має статус виконання та можливість прикріплення додаткових файлів.

Це покращить комунікацію в команді при розробці проекту на відстані, де за кожним буде закріплена певна задача яку потрібно виконати. Особливо, це буде корисно для відповідального за проект, який зможе відстежувати роботу працівників.

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
  1. Документація Laravel: [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://www.tutorialspoint.com/laravel/index.htm.