Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2020

Розмір шрифту: 
АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ СО НА БАЗІ MS SHAREPOINT.
Валерія Сергіївна Князєва

Остання редакція: 28-04-2020

Тези доповіді


АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ СО НА БАЗІ MS SHAREPOINT.

Студентка факультету інформаційних технологій, спеціальності комп’ютерні науки, 2 ск. курсу Князєва В.С. leraknazeva9@gmail.com

Для ефективної роботи студентської організації і для відокремлення цієї роботи від особистих програм та повідомлень, було вирішено розробити програмний продукт, який буде забезпечувати роботу для управління студентською організацією. Проектована система буде включати в себе автоматизацію всіх процесів комунікації, спільної роботи, планування завдань, які зазвичай виконуються у різних сервісах.. «SharePoint»  - платформа, яка може бути використана для об’єднання усього зазначеного функціоналу. Її можна скачати на телефон і працювати, не використовуючи інших програм, пов’язаних з авторизацією. Це дає змогу заощадити час і не перемикатись з програми на програму.

При виконанні потрібної роботи студенти, які входять до команди СО, зможуть використовувати вбудовані сервіси офіс 365, які можуть бути поєднані у порталі SharePoint, вхід до якого студент здійснює через Outlook (@it.nubip.edu.ua). Зокрема, було використано сервіс «Календар», який дає змогу залишатися в курсі важливих справ, планувати зустрічі, ділиться відомостями про час, коли студенту доступні наради, планувати наради та працювати зі сповіщеннями. Спільні календарі дають змогу групі планувати наради та миттєво відповідати на запрошення інших учасників. Кожного місяця СО здає звіт про виконану роботу, тому «Календар» - чудова можливість побачити що було виконано, а що ще залишилось виконати.

У порталі «SharePoint» є власне хмарне сховище «OneDrive», яке дає можливість студентам спільно працювати з документами та впорядковувати папки та файли в рамках конкретного проекту. Завдяки сервісам: «Word Online», «Excel Online», «Power Point Online», можна з легкістю виконувати спільні групові завдання. Також на порталі є інтегрований цифровий блокнот «OneNote».  Так як студентська організація передбачає виконання багатьох проектів у командах, то це і допомагає студентам зберігати різну інформацію на будь яких пристроях, впорядковувати навчальні матеріали в одному цифровому блокноті. Дуже зручно використовувати для створення публікацій у соціальних мережах, голова відділу може написати свою думку про захід, а голова медіа відділу скинути фото у файли, це полегшує роботу для написання та публікування постів.

Для відкритого спілкування можна приєднати до власного порталу соціальну мережу «Yammer», яка має можливість обговорювати свої ідеї, ділитися новинами та користуватись досвідом колег, це зручно тому що всі повідомлення будуть відокремлені від особистих.

На рис.1 продемонстровано повний функціонал, який реалізовано на платформі  SharePoint. Після виконання реєстрації і приєднання до свого чату відділу, студенти  можуть обговорювати різну інформацію у своєму чаті, голосувати за події, та пропонувати свій план на місяць в чаті  учасників СО, потім Голова СО створює планер на місяць, де встановлює відповідального за подію і час та число проведення події. Під окрему подію може бути створений новий чат з додаванням учасників події, якщо це потрібно. Про проведену події голова відділу обов’язково пише звіт, скидає фото та тези про подію, щоб ми могли висвітлити це в різних соціальних мережах. Також голова СО в кінці місяця пише загальний звіт про активність факультету і здає його на зборах голів факультетів. Такий портал є повно функціональним. Реалізація частини функціоналу представлена на рис.2.

 

 

Рисунок 1 . Діаграма прецедентів

 

Рисунок. 2 Скрін робочого вікна.

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Сайт підтримки Foss-On-Line – Інформаційні системи для автоматизації бізнесу [Електронний ресурс]. Режим доступу:  https://foss.ua/language/uk/
  2. Microsoft Office SharePoint Server 2007. Организация общего доступа и совместной работы