Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2020

Розмір шрифту: 
ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇЇ СЕРЕД СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ
Дмитро Віталійович Шевченко

Остання редакція: 26-04-2020

Тези доповіді


УДК 004.003

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇЇ СЕРЕД СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

Шевченко Д.В.

Науковий керівник Голуб Б.Л.

 

Аналіз предметної області.

У час глобального розвитку мережі Інтернет, ефективне використання можливостей, може стати вирішальним чинником успішності більшості починань. Більшість українців очікують, що зможуть отримати необхідну їм інформацію в он-лайн режимі. І тому дуже необачно випускати з поля зору можливості, що відкриває Інтернет.

Соціальні мережі – це соціальна структура, що утворена індивідами або організаціями. В Інтернеті соціальні мережі мають вигляд сайтів, на яких користувачі можуть утворювати персональні сторінки та спільноти для спілкування та поширення інформації серед великої кількості людей. Понад половина користувачів Інтернету зареєстровані хоча б у одній із соціальних мереж, що вказує на їхню популярність. Тому їх використовують для популяризації та маркетингу, для пошуку нових читачів і підтримання зв’язку з уже наявними. В Україні найбільшою популярністю користуються «Facebook», «Instagram»  та «Telegram».

У соціальних мережах зареєстрована величезна кількість користувачів, багато з яких є досить платоспроможними. Аналітики інтернет-ринку, звичайно, помітили цю тенденцію і винайшли багато способів отримання фінансової вигоди з популярності соціальних мереж. На даний момент, заробіток там – найбільш простий та доступний спосіб заробітку в інтернеті. Але для того щоб розвивати який-небуть бізнес або свою сторінку потрібно постійно оновлювати інформацію на сторінці.

 

Проблеми  та переваги.

Основні проблеми які зустрічають користувачі або маркетологи при завантаженні інформації до  інтернету  це :

1) велика затрата часу ;

2) необхідність завантажувати одну й ту саму інформацію в різні соціальні мережі;

3) необхідність публікації інформації у потрібний час.

Вирішенням цих проблем має бути автоматизована система, яка зробить це за користувача.

Переваги автоматизованої системи такі.

1. Економія часу.

Завдяки цьому вдається зробити більш продуктивною роботу SMM-менеджера. Спеціаліст отримує можливість налаштовувати вихід публікацій. Вони можуть з’являтися один раз протягом доби або рідше.

2. Дотримування оптимального режиму

Поява публікацій в очікуваний час доби. Наприклад, люди вже звикли читати нові пости в  11-00  ранку і 20-00 вечора. Дотримуватися режиму допоможе автопостінг.

3. Крос пост інформації.

За допомогою даного засобу можна підготувати повідомлення в інтерфейсі сервісу і розіслати його одночасно в кілька популярних соціальних мереж.

4. Публікація інформації у зручний користувачам час.

Щоб зрозуміти, про що розмова, необхідно уявити, що користувач і людина, що публікує повідомлення проживають в різних часових поясах. Коли одні активні і можуть читати, інші готуються до сну.

 

Технологія розробки

Програма розроблена на мові програмування Python. Був використаний framework Django для створення сайту і можливості користуватися продуктом у відкритому доступі. Додаткові пакети: Celery –для фонового відкладеного виконання задач. Бази даних: PostgreSQL- для збереження головних даних(працює з Django), Redisдля роботи з Celery, а саме відслідковувати виконання запланованих постів.

На рис.1 - зображена сторінка завданнь, на рис.2 - сторінка підключення соц. мер., на рис.3 -  сторінка профілю користувача.

 

Рис. 1

 

Рис.2

 

Рис. 3

Висновок:

Система має можливість публікацій постів в Telegram та блог-LiveJournal. Планується продовження розробки. Представлений програмний продукт покращить та пришвидшить роботу як маркетологів так і користувачів соціальних мереж. Система автоматично буде виконувати вказані дії замість користувача.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
  1. Документація Python Django: [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://docs.djangoproject.com/
  2. Документація Python: [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://docs.python.org/3/tutorial/
  3. Документація Celery:             [Електронний ресурс]     –    Режим доступу: http://www.celeryproject.org/
  4. Документація Методології створення програмних продуктів: [Електронний ресурс] – Режим доступу:https://lubbook.org/book_746.html