Інтернет-конференції НУБіП України, ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ '2020

Розмір шрифту: 
ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА СИСТЕМИ ОБРОБКИ ТА РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО СОРТИ СІЛЬСКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР
Богдан Олександрович Крупко

Остання редакція: 28-04-2020

Тези доповіді


Дослідження сортів сільськогосподарських культур та розповсюдження інформації про них є важливим аспектом для розвитку сільського господарства.

Розроблюване програмне забезпечення складається з двох модулів. Перший модуль відповідає за адміністрування, добавлення та обробку інформації. Другий за її розповсюдження.

Модуль для адміністрування є досить складним, тому доречно буде скласти опис роботи з ним.

Робота з програмою розпочинається, з внесення загальної інформації про: культури, рослини, одиниці вимірювання, параметри, кліматичні зони, дослідні станції.

Для внесення загальної інформації потрібно на боковому меню вибрати відповідну рубрику та пункт меню, після чого буде завантажена сторінка на якій можна переглянути, добавити, змінити або ж видалити інформацію (рис. 1).

На рисунку зображено відповідно:

  1. Бокове меню з рубриками та пунктами меню;
  2. Таблиця, що дозволяє виконувати різні дії з інформацією та переглядати її;
  3. Заголовок таблиці;
  4. Кнопка для відображення модального вікна для добавлення нового запису;
  5. Заголовки колонок таблиці;
  6. Відображення інформації;
  7. Кнопки для редагування інформації відповідного запису;
  8. Кнопки для видалення відповідного запису;
  9. Навігація по сторінках для таблиці.

Після внесення всієї загальної інформації можна розпочати дослідження. Для цього необхідно розгорнути рубрику «Дослідження» пункт «Розпочати нове». На сторінці буде відображена карточка нове дослідження, на якій потрібно вибрати з випадаючого списку станцію та сорт. Після вибору на сторінці відобразиться інформацію про дослідження, що буде розпочате: кліматична зона, станція, культура, рослина, сорт, таблиця з параметрами, які необхідно дослідити та одиниці їх вимірювання.

Натиснувши кнопку «Розпочати», інформацію про нове дослідження буде записана в базу даних і відкриється сторінка активних досліджень. На цій сторінка зображена таблиця з активними дослідженнями. У таблиці після кожного запису розміщується синя кнопка зі стрілкою, натиснувши яку користувач перейде на сторінку керування дослідженням (рис. 2).

Сторінка керування дослідженням складається з чотирьох секцій. Перша секція «Інформація про дослідження» містить загальне інформацію, в тому числі тривалість дослідження. Друга секція – це набір карточок, які показують середнє значення параметрів по вибраному дослідженню. Третя секція «Внести результати дослідження» дозволяє внести результати проміжні результати, натиснувши кнопку з зображенням плюса, в таблиці появиться рядок в якому буде випадаючий список та поле для вводу. У списку потрібно вибрати параметр, а полі ввести його значення. Після заповнення таблиці потрібно натиснути кнопку зберегти, тоді всі значення добавляться в базу даних. Четверта секція «Результати досліджень» для того щоб переглянути результати необхідно натиснути кнопку синього кольору з зображенням двох стрілок, тоді інформація завантажиться з серверу.

Натиснувши кнопку завершити відкриється вікно з результатами досліджень та зауваженнями (рис. 3), якщо вони будуть. Після перегляду інформації можна завершити дослідження. Після завершення воно опиниться у вкладці завершені. Де можна отримати зріз усіх досліджень сорту по кліматичній зоні та добавити в реєстр, якщо всі умови дотриманні.

Після добавлення в реєстр, як результат сорт відобразиться в іншому модулі, який відповідає за розповсюдження, після чого зацікавленні особи зможуть переглянути результати досліджень.