Інтернет-конференції НУБіП України, XII МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ЕКОНОМІКА, ТЕХНІКА, ОСВІТА»

Розмір шрифту: 
МІСЦЕ УКРАЇНИ У СВІТОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ ОЛІЙНИХ КУЛЬТУР
Дарія Миколаївна Смоляр, Наталія Анатоліївна Клименко

Остання редакція: 07-11-2021

Тези доповіді


Протягом останніх років олійні культури продовжують залишатися найкращим вибором для українських аграріїв через високу рентабельність порівняно з зерновими. Україна має надлишкові потужності для переробки олійних, сприяючи конкуренції між вітчизняними переробниками та експортерами. Україна є чистим експортером олійних культур, олії та шроту, за одним винятком, імпортна пальмова олія широко використовується у вітчизняній харчовій промисловості України.